België verkoopt Expo paviljoen aan Chinese stad

België doet het erg goed op de World Expo in Shanghai. Niet alleen is het Belgische paviljoen één van de best bezochte op de wereldtentoonstelling, de Belgen zijn er ook nog eens in geslaagd het paviljoen aan de Chinese stad Jiangyin te verkopen.

Volgens een Belgische krant betaalt Jiangyin 7 miljoen euro voor het paviljoen. Dat staat niet helemaal in verhouding met de 12 miljoen die het paviljoen koste, maar het is in ieder geval een stuk beter dan dat het paviljoen na afloop van de World Expo gesloopt moet worden, een lot dat vele paviljoens waarschijnlijk wel staat te wachten.

Jiangyin wil het paviljoen, dat “Brain Cell” wordt genoemd en 5.600 vierkante meter groot is, opnieuw in elkaar zetten in een pretpark. De Chinese overheid moet weliswaar nog haar goedkeuring geven, maar de Belgen hopen dat de deal voor 1 september helemaal rond is.

Het Belgische paviljoen is sinds het begin van de World Expo al een succesnummer. Dagelijks schijnt er een omzet gedraaid te worden van zo’n 120.000 euro. Dat geld wordt uitgegeven aan specialiteiten uit het land van onze zuiderburen, zoals chocola, friet en wafels. Ook hebben de Belgen een heus biercafé ingericht. Zodat de Chinezen eens iets anders kunnen drinken dan Tsingtao en eens uitgebreid kunnen genieten van een echt Belgisch biertje.

Lees ook:Belgische chocola op Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht
Lees ook:Ahmadinejad naar Shanghai Expo: een snoepreisje?
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>