‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

We zouden het bijna vergeten, maar de laatste maand van de World Expo in Shanghai is afgelopen weekend ingegaan. De wereldexpositie die op 1 mei voor het publiek werd geopend, moest de grootste World Expo ooit worden. En het Nederlandse paviljoen ‘Happy Street‘ streefde naar 7 miljoen bezoekers, voor 31 oktober, de dag waarop World Expo 2010 definitief de deuren sluit. Die 7 miljoen is nu al gehaald.

Volgens De Volkskrant bracht gistermiddag bezoeker nummer 7.000.000 een bezoek aan het Nederlandse paviljoen. Deze eer ging naar Li Jinguo, een in Shanghai wonende restaurantmanager. Li toonde zich erg tevreden met haar nummer, want het betekende dat ze samen met haar man een reis naar Nederland had gewonnen.

‘Happy Street’ schijnt een behoorlijk succesvol paviljoen op de World Expo te zijn. Voorafgaand aan de wereldtentoonstelling had de Nederlandse organisatie de bescheiden doelstelling neergelegd van vijf tot tien procent van het totaal aantal bezoekers. Inmiddels is duidelijk dat twaalf procent van de World Expo bezoekers even bij de Nederlandse huisjes komt kijken. Geen slechte prestatie als je beseft dat er 189 landen meedoen en het terrein kilometers groot is.

Lees ook:Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street mooiste gebouw dat ik ooit heb gezien’
Lees ook:Hollandse glorie op World Expo in China
Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

  1. Patroclus

    Ik wil toch maar even opmerken dat een ‘behoorlijk succesvol paviljoen’ toch echt naar slechts Nederlandse maatstaven is opgesteld. In de buitenlandse media wordt Happy Street niet of nauwelijks genoemd (tenzij men zeer gericht gaat zoeken). De echt populaire paviljoens zijn/waren die van het VK, Saoedi-Arabië, Finland, Denemarken, Roemenië, Turkije, Brazilië, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Japan, Taiwan, Israel, Duitsland, Rusland, Canada en Singapore.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>