Is China wel klaar voor de World Expo?

Nog zes dagen en de World Expo 2010 begint in Shanghai. De grootste wereldtentoonstelling ooit moet tussen 1 mei en 1 november 70 tot 100 miljoen mensen naar Shanghai trekken en de grote vraag van dit moment is: is Shanghai eigenlijk wel klaar voor de World Expo?

Omdat de organisatie zelf ook erg benieuwd is naar het antwoord, gingen de poorten van World Expo afgelopen week al voor een beperkt aantal bezoekers open. Al is beperkt een ruim begrip hier, want bij de eerste trial kwamen al 200.000 bezoekers opdraven. En die lieten direct zien dat World Expo op dit moment in ieder geval één groot probleem heeft: lange wachtrijen.

In een artikel van ABC News wordt het probleem van de lange wachtrijen goed zichtbaar. ABC News interviewt de 64-jarige Ding Yangshen, die samen met zijn vrouw naar een proefdag van Expo mocht. Ding, inwoner van Shanghai, vertrok ‘s ochtends om 7 uur, maar moest desondanks twee uur in de rij staan voor hij zelfs maar op het Expo terrein was. Daarna was er eigenlijk geen tijd meer om nog echt iets van de paviljoens te zien.

En niet alleen bij de ingang ontstonden lange rijen, ook om in een paviljoen te komen moet nog lang gewacht worden. In het vooral lovende artikel (enthousiaste mensen! nog meer paviljoens open! goed geïnformeerde vrijwilligers!) van de Shanghai Daily over de derde trial zeggen Expo medewerkers dat bezoekers soms drie tot vijf uur in de rij moeten staan voor ze een paviljoen kunnen bekijken.

Lange wachttijden dus. En dat bij de proefdagen van de wereldtentoonstelling die op een gemiddelde dag rond de 400.000 bezoekers zal trekken. Hoe gaat dit aflopen wanneer op 1 mei de deuren echt opengaan? Het belooft hoe dan ook een spannende tijd te worden. Later meer nieuws en informatie over Shanghai’s World Expo op dit blog.

Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht
Lees ook:Kleine Zeemeermin moet nog wennen aan Shanghai
Lees ook:In ieder geval één paviljoen is af…
Lees ook:België verkoopt Expo paviljoen aan Chinese stad
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>