Google-hack: Chinese scholen ontkennen betrokkenheid

De Shanghai Jiangton University en de Lanxian Vocational School ontkennen ook maar iets te maken te hebben met de aanval op internetbedrijf Google. Vorige week lieten Amerikaanse media weten dat de hack-aanvallen op Google vanuit beide scholen afkomstig was. Een professor van de Shanghai Jiangton University zei toen nog dat studenten soms inderdaad digitaal inbreken bij buitenlandse bedrijven.

Een Chinese deskundige van de Nationale Defensie-universiteit laat echter weten dat de scholen niets met de cyberaanvallen te maken hebben. De Lanxian Vocational School leidt voornamelijk computerexperts op voor het Chinese leger, maar volgens een hoge generaal zal er vanuit het Chinese leger nooit een hack-aanval zou komen. Want dat is tegen de wet, en het Chinese leger zal nooit de wet overtreden, aldus de generaal.

Bij de Shanghai Jiangton University laten ze weten ‘geschokt’ te zijn door de Amerikaanse beschuldigingen. De school twijfelt bovendien sterk aan de onderzoeksmethoden van de New York Times, die de beschuldigingen vorige week naar buiten bracht. Maar, laat de school weten, als Google dit verder gaat onderzoeken, zullen we alle medewerking verlenen. Een vriendelijk gebaar, maar voorlopig blijft het dus wel in het ongewisse of Chinese studenten nu wel of niet Google gekraakt hebben.

Lees ook:Chinese studenten kraken Google
Lees ook:Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China
Lees ook:Verrassing: Google krijgt Chinese licentie
Lees ook:Derde incident: Chinese boer valt kinderen aan
Lees ook:Zwanger in de collegezaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>