Verrassing: Google krijgt Chinese licentie

Wel ja, de wonderen zijn de internetwereld toch nog niet uit. Want na een maandenlange ruzie, die behoorlijk hoog opliep, heeft Google dan toch een nieuwe licentie gekregen voor China. De internetgigant zou weer aan alle Chinese eisen voldoen.

Een paar maanden terug nog besloot Google de activiteiten in China te staken. Bezoekers van de Chinese Google-site werden doorgelinkt naar de zoekmachine die in Hong Kong staat. De Amerikaanse zoekgigant had het namelijk helemaal gehad met de Chinese internetcensuur en hoopte die op deze manier te ontwijken.

Aanvankelijk leek het er even op dat het Google serieus was. De zoekgigant wenste niet door de knieën te gaan voor de autoriteiten die het internet in China beheersen. Een loffelijk streven, maar het betekende wel dat Google  een plekje op ‘s werelds grootste internetmarkt kwijt zou raken. Nu blijkt dus dat dat voor Google toch te veel is gevraagd. Ondanks al die mooie woorden eerder dit jaar, laat Google zich liever censureren dan dat het internetgebruikers verliest.

Lees ook:Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China
Lees ook:Google blijft toch maar wel in China
Lees ook:Google verliest, China verliest
Lees ook:De digitale muur wordt nog hoger
Lees ook:Google gaat weg, maar blijft wel degelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>