Ook Yahoo’s e-mail wordt in China gekraakt

Dat het leven van een journalist, advocaat of activist in China niet altijd even gemakkelijk is, was al bekend. En dat er een paar maand terug e-mail accounts van Gmail zijn gekraakt, wisten we ook al. Maar nu zijn ook de e-mail accounts van Yahoo het slachtoffer van hackers geworden. En net als bij Google lijkt het erop dat de Chinese overheid bij de hack betrokken is.

Volgens een bericht in de New York Times vond de eerste aanval plaats op 25 maart. Sinds die dag zijn onder meer de mailaccounts van een correspondent van The Irish Times, een woordvoerder van het World Uyghur Congress en de account van een Amerikaanse freelancejournalist gehackt. Het lijkt om gecoördineerde aanvallen te gaan en omdat de gekraakte e-mail adressen stuk voor stuk van mensen zijn die kritisch tegenover de Chinese overheid staan, lijkt het er wederom op dat die overheid zelf een vinger in de pap heeft.

Wat Yahoo gaat doen om toekomstige cyberattacks te voorkomen is nog niet bekendgemaakt. Ook de Chinese regering heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. Maar die reactie laat zich nu al raden: zelfs al zit de overheid werkelijk achter de aanvallen, ze zullen het altijd blijven ontkennen.

Lees ook:Europees Parlement tegen internetcensuur
Lees ook:Google heeft nooit een klacht ingediend, zegt China
Lees ook:Nu ook e-mail in Xinjiang!
Lees ook:VS en China ruziën over mensenrechten
Lees ook:China wil alleen nog maar Marxisten als journalist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>