Ondanks blokkade, twittert Dalai Lama met Chinezen

De Dalai Lama heeft gisteren via Twitter een uitgebreid dialoog gevoerd met Chinezen en Tibetanen. Via het Twitter account van de Chinese schrijver en criticus Wang Lixiong gaf de spirituele leider van Tibet in een anderhalf uur durende sessie antwoord op bijna driehonderd vragen.

Omdat de website van Twitter in China is geblokkeerd, is het niet bekend hoeveel inwoners van China de tweets van de Dalai Lama hebben gevolgd. Volgens onofficiële cijfers zouden er zeker 150.000 mensen in China over een Twitter account beschikken en mogelijk zijn er nog veel meer Chinezen die de blokkade van de overheid weten te omzeilen en zo toch op de Twitter site tweets na kunnen lezen.

Volgens verschillende Amerikaanse websites heeft de Dalai Lama vooral over de situatie in Tibet gesproken. Zo zou de leider van Tibet bezorgd zijn dat de steeds groter wordende toestroom van Han-Chinezen naar de Tibetaanse regio ertoe leidt dat ze de regio nog meer over gaan nemen. Ook zou de kloof tussen Tibetanen en Han-Chinezen alleen nog maar dieper en dieper worden, waardoor Tibet cultureel in een diepe crisis dreigt te raken.

Of de Dalai Lama in de toekomst vaker via Twitter een dialoog zal voeren is niet bekend.

Lees ook:De dalai lama in beeld
Lees ook:Dalai Lama mag Obama niet ontmoeten
Lees ook:Dalai Lama zingend onthaald in Washington
Lees ook:Dalai Lama houdt wel van China
Lees ook:Dalai Lama wil weer even terug naar China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>