Shanghai Expo was gister een beetje van Nederland

De World Expo in Shanghai kleurde gisteren een beetje oranje. Het was namelijk de Nederlandse dag op Expo en dat betekende oranje vlaggetjes, een orkest dat het Wilhelmus speelde, Frans Bauer muziek op een draaiorgel en een bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan ‘Happy Street’.

De Nederlandse dag was echter vooral een dagje voor een selecte groep Nederlanders. Chinese Expo bezoekers mochten niet meegenieten van de Nederlandse vreugde en werden tegengehouden door een blokkade van beveiligers en oranje linten, aldus een bericht van de GPD.

De prins en zijn prinses echter leken optimaal te genieten van het bezoek aan ‘Happy Street’. Voor de camera’s van de NOS zei Willem-Alexander nog dat hij denkt dat de Chinezen volop naar Nederland kijken als het gaat om het creatief omgaan met beperkte middelen. Volgens de prins laat Nederland heel goed zien hoe je zoiets doet. Prinses Máxima liet aan RTL weten dat ze het ‘fantastisch’ vindt dat Nederland met ‘Happy Street’ zijn veelzijdigheid laat zien.

Op onderstaande beelden is een impressie te zien van wat wel een oergezellige, typisch Nederlandse dag in Shanghai moet zijn geweest. De eerste 38 seconden gaan nog wel op aan World Expo’s uit een ver verleden, maar dan zijn we ook echt met Willem-Alexander en Máxima in Shanghai.

Lees ook:De prins en zijn jarige prinses zijn in Shanghai
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo
Lees ook:En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Wat doet Nederland op Shanghai Expo?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>