Vogelnest vervangt Mao op Chinees geld

In de jaren '60 zou het geen slimme zet zijn geweest: een afbeelding van Grote Roerganger Mao Zedong vervangen voor een teken van globalisering en 'kapitalisme'. Nu Mao rustig in zijn mausoleum verblijft, durft niemand minder dan de Chinese Bank het aan om het portret van de Voorzitter van de tien yuan biljetten te schrappen. Het maakt ruimte het Vogelnest, het Olympisch stadium in Beijing. Hoe lang zou het nog duren voor het stalen gebouw de ingang van de Verboden Stad siert?

 

Lees ook:CCTV torens aan elkaar gebouwd
Lees ook:Levenslange celstraf na instorten gebouw
Lees ook:Verboden te roken? Ach, dacht de Chinees…
Lees ook:China smijt met Olympische centen
Lees ook:Olympische vlam als collectorsitem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>