Ziek van het milieu

Een miljoen baby’s met een serieuze aandoening per jaar, kwalen door het drinken van smerig water en ongezonde plattelanders door een gebrek aan hygiene. Het is goed mis met de milieuomstandigheden in China en dat heeft effect op de gezondheid van de bevolking. Daarom heeft het ministerie van gezondheid besloten met een plan van aanpak te komen.

De komende tijd gaan de plannenmakers onderzoeken welke milieuomstandigheden welke klachten veroorzaken. Ook zal aangegeven worden waar het drinkwater wel en niet veilig is, waar de grondkwaliteit zorgen baart en waar extreme weersomstandigheden voorkomn. Tot 2015 zal de regering aan de hand daarvan een aantal wetten, regels en milieustandaarden opstellen die de volksgezondheid moeten verbeteren. De Chinezen kunnen deze leidraad maar al te goed gebruiken. Hopelijk kan daarmee bijvoorbeeld worden voorkomen dat het aantal baby’s met een hazenlip afneemt en boeren op het platteland geen vervuilde grond bewerken.

Lees ook:400 miljoen gedupeerd door natuurrampen China
Lees ook:Made in China
Lees ook:Moeder gooit levende baby in vuilnisbak
Lees ook:Zuid China is nog niet van het noodweer af
Lees ook:Chinezen steeds gezonder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>