Bedankt welvaart: Chinese kinderen vaak te dik

Een groeiende welvaart betekent niet alleen betere leefomstandigheden, meer geld en een gelukkiger leven. Het betekent ook een toename van de welvaartsziektes. Zo ook in China, waar steeds meer kinderen last hebben van overgewicht.

Uit een onderzoek dat de lokale overheden van hoofdstad Beijing hebben uitgevoerd blijkt dat één op de drie kinderen in Beijing last heeft van overgewicht. Dat schrijft in ieder geval de China Daily. Tien procent van de kinderen tussen 2 en 18 is zelfs veel te vet en nog eens twintig procent is wat men ‘zwaarlijvig’ noemt. Ter vergelijking: in Nederland is één op de acht kinderen te zwaar.

Deskundigen zien verschillende oorzaken voor het groeiende probleem bij Chinese kinderen. Veel van de kinderen bewegen te weinig, kijken te veel tv en eten slecht. Het is dan ook niet voor niets dat fastfood restaurants in een stad als Beijing een enorme vlucht hebben genomen. Ook de éénkindpolitiek heeft effect op de zwaarlijvigheid. Dat zorgt ervoor dat ouders hun ene kind extra goed verwennen, bijvoorbeeld door het te veel eten mee naar school te geven.

Lees ook:Getver, wat een smerig restaurant in Haarlem
Lees ook:Diabetes bij 1 op de 10 volwassenen in China
Lees ook:China steeds meer in de ban van fastfood
Lees ook:Geen mc Donalds voor Chinese kinderen
Lees ook:Chinese jongeren eten liever geen honden meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>