Eén van de oudste dino’s ooit gevonden

Chinese wetenschappers beweren dat ze één van de oudste fossielen ooit gevonden hebben. Het gaat om een fossiel van de zogenoemde Mononykus, een dinosaurus die meer dan 63 miljoen jaar geleden over het land rende waar tegenwoordig de inwoners van de provincie Henan wonen.

Volgens de wetenschappers moet het fossiel dat ze nu gevonden hebben wel het overblijfsel zijn van één van de eerste Mononykussen ooit. Het fossiel zou klein zijn, op een vogel lijken en niet meer dan één kilo wegen. De wetenschappers wijzen erop dat deze dinosaurus lange en dunne benen had, waardoor het dier vast heel hard kon rennen.

In China zijn de laatste vijftig jaar veel fossielen van dinosaurussen opgegraven. Vooral in de provincie Shandong zijn grote Jurassic Park achtige ontdekkingen gedaan. De stad Zhucheng wordt zelfs Dinosaur City genoemd. Wetenschappers beweren dat ze rondom de stad duizenden dinosaurus fossielen hebben gevonden.

Lees ook:Jurassic Park in Zhucheng
Lees ook:WOII: zeker 3.000 doden bij Japans bio-experiment
Lees ook:Lawine veroorzaakt mijnongeluk in Xinjiang
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Miljoenen Chinezen in de problemen door droogte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>