Gezocht voor beloning: een geniale appelkweker

Appels kweken. Zelf heb ik er eerlijk gezegd weinig kaas van gegeten. Maar wie wel weet hoe een appelboom gekweekt moet worden, moet misschien eens contact opnemen met de Shantou Universiteit in de Chinese provincie Guangdong.

In Guangdong zoeken ze namelijk een appelboomkweker. De rijkste man van Hong Kong, Li Ka-shing, heeft 100.000 yuan (bijna 12.ooo euro) aan de universiteit gegeven om ervoor te zorgen dat de universiteit een appelboom krijgt. Li zou dit gedaan hebben nadat hij een stekje uit het Engelse Cambridge had gekregen. Volgens de overlevering zou het stekje onderdeel zijn geweest van een appelboom die Sir Isaac Newton in een ver verleden heeft geïnspireerd.

Het nadeel is echter dat het klimaat van Guangdong helemaal niet geschikt is voor appelbomen. Het is simpelweg veel te warm in de Zuid-Chinese provincie. De universiteit heeft daarom geniale appelkwekers opgeroepen zich te melden met hun briljante ideeën. Wie erin slaagt de Isaac Newton appelboom in China in bloei te krijgen, ontvangt de 100.000 yuan. En dat is beslist geen misselijk bedrag.

Lees ook:Koelte verzinnen
Lees ook:De Chinese yuan: opwaarderen of niet?
Lees ook:Geld besparen: douchen met afvalwater
Lees ook:Museum voor Mahyong en thee
Lees ook:Half april, maar toch nog 15 centimeter sneeuw

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gezocht voor beloning: een geniale appelkweker

 1. gerard boer

  appels kweken in de tropen is onmogelijk,behalve op berghellingen
  boven ong. 1500 meter ik weet dat er in indonesie ook appels
  in hoger gelegen gebieden gekweekt worden.
  om die nieuwe ras te verkrijgen zal men moeten kruisen met rassen die van nature al veel warmte nodig hebben, zoals breaburn,granny smith, red en golden delicious

  gerard boer

    /   Reply  / 
 2. Dave Ho

  De stek van de newton-appelsoort zal op een crab-appelboom geent moeten .In een glazen plantenkas(hal)moet de temperatuur nagebootst worden als die van Cambridge (England)extra kosten zijn aan verbonden . De bodem zal van goede turfsoort en genoeg kalium en stikstof worden voorzien . Gezonde australische bijen zullen voor de nodige bevruchting zorgen . Hopende dat de eerste oogst mager zal zijn , maar volgende oogsten dragen meer vruchten .

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>