Chinezen vinden 9.000 jaar oude rotstekeningen

Dorpsbewoners van Shuiquan hebben een bijzondere vondst gedaan in de provincie Gansu, in het noordwesten van China. Ze hebben namelijk 24 negenduizend jaar oude rotstekeningen gevonden bij de oevers van de Gele Rivier.

Op de rotstekening is, aldus de Chinese media, onder meer een gezin afgebeeld met een man, een vrouw en drie kinderen. Ook zouden er jagende en landbouwende mensen op de tekeningen te zien zijn. De verschillende tekeningen vormen één geheel en zijn in totaal 7,5 meter lang en 4,4 meter breed.

Experts van een Chinees historisch bureau zijn direct op onderzoek uitgegaan en hebben vastgesteld dat de tekeningen ongeveer 7.000 jaar voor Christus zijn gemaakt. Hoe het mogelijk is dat de rotstekeningen nooit eerder zijn ontdekt, zal vermoedelijk tot in de lengte der dagen een raadsel blijven.

Lees ook:Amerikaan brengt enorme sarcofaag terug naar China
Lees ook:Koekstad voor wereldrecord
Lees ook:Extreme sneeuw en kou in China: problemen en pret
Lees ook:Wordt China de baas van Afrika?
Lees ook:Vier keer doodstraf voor leegroven graftombes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chinezen vinden 9.000 jaar oude rotstekeningen

  1. Reizigersblog

    Super gaaf!! Dat er nu nog steeds stukken uit het verleden worden ontdekt. Leuk om te lezen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>