China, de eerste wereldeconomie?

Helemaal verrassend is het natuurlijk niet, maar de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (beter bekend als OESO) schrijft in haar nieuwste rapport dat China over zeven jaar best weleens de grootste economie ter wereld zou kunnen zijn. Die status is vooral te danken aan de vele investeringen die de Chinese regering de afgelopen jaren heeft gedaan en het zorgt er bovendien voor dat de wereld sneller uit de economische crisis komt.

Op dit moment is China nog de tweede wereldeconomie en is de eerste plek weggelegd voor de Verenigde Staten. Groot verschil is echter dat ze in Beijing nauwelijks een staatsschuld hebben en er toch in slagen de economie elk jaar te laten groeien. Zo wordt er voor 2010 opnieuw een flinke groei van de Chinese economie verwacht. Volgens de OESO is dit dan ook het moment voor Beijing om meer geld te investeren in de sociale omstandigheden van de eigen bevolking. Zo zou er best wat meer geld besteed kunnen worden aan de verbetering van de gezondheidszorg, het onderwijs en de huisvesting van de bevolking. In Beijing blijven ze dan ook terecht roepen dat China nog altijd een land is dat sterk in ontwikkeling is, maar wie weet groeit het rijk van het midden nog eens uit tot een ware kenniseconomie. Voor wie tijd over heeft en graag OESO rapporten doorneemt, klik hier.

Lees ook:China rekent dit jaar op 8 procent groei
Lees ook:Diabetes bij 1 op de 10 volwassenen in China
Lees ook:Wen Jiabao vreest onderschating financiƫle crisis
Lees ook:China wil geen democratie in Hong Kong
Lees ook:Stelling: China wordt het economische centrum van de wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>