Opnieuw mijnongeluk in China

De Chinese kranten berichten zo vaak over ongelukken in mijnen, waarbij vaak mijnwerkers omkomen of gewond raken, dat het bijna geen nieuws meer is maar een alledaags voorval. Hoewel de Chinese regering verantwoordelijke werkgevers strenger zouden gaan vervolgen, blijft het gevaarlijke werk echter af en toe de moeite van het vermelden waard. Al is het alleen maar om de aandacht weer even te vestigen op de arbeidsomstandigheden van de mijnwerkers in China. Vandaag kwamen weer 43 arbeiders vast te zitten onder de grond, toen een explosie plaatsvond in een mijn in de provincie Shanxi. Nog altijd is de toestand van de mannen onbekend. Waarschijnlijk kunnen we morgen weer in de krant lezen hoeveel mensenlevens het gevaarlijke mijnwerk dit keer weer heeft geëist.

AP 

Lees ook:Update mijnongeluk China: 27 doden
Lees ook:Mijongeluk in China eist 47 levens
Lees ook:Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven
Lees ook:Mijnramp: zeker 100 mijnwerkers alsnog gered
Lees ook:Chinese mijnen maakten dodelijk weekend mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>