Wel ja, een WK voetbal editie van Big Brother

In China zijn de mensen dol op voetbal. Vooral Europese competities worden door veel Chinezen op de voet gevolgd. En ondanks dat China er niet in is geslaagd zich voor het WK in Zuid-Afrika te plaatsen, wordt er ook in het verre oosten door velen reikhalzend uitgekeken naar ‘s werelds belangrijkste voetbalevenement. Er wordt zelfs een Big Brother huis voor ingericht.

Voor het programma ‘Crazy fans’ worden voetbalfans 32 dagen lang in een huis gezet, waar ze 24 uur per dag door camera’s worden gevolgd. Via internet kan elke Chinees gezellig meekijken met de voetbalfans.

In totaal worden er zestien fans voor het Big Brother huis geselecteerd. Net als met een echt toernooi gaan daarvan acht naar de volgende ronde, waarna er weer vier afvallen en waarna er twee Chinezen voor de finale overblijven. De winnaar wordt bepaald door de uitslagen op het WK, de stemming onder de huisgenoten en – uiteraard – door de Chinezen die 24 uur per dag meekijken.

Welke zestien Chinezen worden geselecteerd als ‘crazy fans’ is nog niet bekend, maar de organisatie schijnt te kunnen kiezen uit bijna 800 voetballiefhebbers. Sommigen zijn er zo zeker van dat ze worden uitgekozen, dat ze hun baan alvast hebben opgezegd. De uiteindelijke hoofdprijs is dan ook niet niks: 100.000 yuan, oftewel: ruim 12.000 euro. Daar kun je in China voor lange tijd veel leuke dingen mee doen.

Lees ook:Ook in Shanghai wordt Michael Jackson herdacht
Lees ook:Chinese politie jaagt op dronken voetbalfans
Lees ook:Is dat wel verstandig, zo’n WK voetbal in China?
Lees ook:Werkgevers niet blij met voetbalgekke Chinezen
Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>