Qinghai opnieuw geraakt door aardbeving

De Chinese provincie Qinghai is vanochtend opnieuw geraakt door een aardbeving. De beving vond plaats in Yushu, dezelfde regio die op 14 april door een aardbeving van 6.9 op de Schaal van Richter werd geraakt. Daarbij kwamen meer dan 2.200 mensen om het leven.

De aardbeving die het gebied vanochtend trof was volgens persbureau AFP 5.4 op de Schaal van Richter. Chinese media melden echter dat de beving een kracht had van 5.7. Voor zover bekend zijn bij deze aardbeving geen gewonden of doden gevallen. Ook zou er weinig schade zijn.

Sinds Qinghai op 14 april door een catastrofale aardbeving is geraakt, heeft de regio al heel wat naschokken gehad. Volgens seismoloog Liu Jie kunnen die naschokken nog maanden doorgaan, al zullen de meeste bevingen niet boven kracht 3 uitkomen. De naschok die Yushu vanochtend trof was dan ook één van de krachtigste naschokken tot nu toe.

Lees ook:44 duizend mensen in noord-China getroffen door aardbeving
Lees ook:Aardbeveving China eist zeker 400 slachtoffers
Lees ook:Ook panda’s in China zwaar getroffen door aardbeving
Lees ook:Twee lichte aardbevingen in Noord-China
Lees ook:Aardbevingspaniek: trilt de grond nou wel of niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>