Lekker, stroopwafels bij de Chinese thee

Goed nieuws voor alle Nederlanders die in China wonen en zo af en toe zin hebben in een echt Hollands product, maar er niets voor voelen veel te veel geld voor een klein stukje Edammer Kaas te betalen: de stroopwafel komt naar de Chinese supermarkten toe! Na Japan en Taiwan, heeft Stroopwafelbakker Van der Breggen toegezegd dat de export naar China binnenkort los gaat.

Volgens een bericht in het Financieele Dagblad lijkt het nu het juiste moment te zijn om de export van de Hollandse koeken op te starten. Chinese consumenten staan steeds meer open voor nieuwe, vreemde, buitenlandse producten en zouden stroopwafels wel eens erg lekker kunnen vinden. De grote supermarktketen Lianhua is in ieder geval van plan de koeken aan te bieden. Hopelijk blijft het niet bij dit ene product en beginnen andere bedrijven binnenkort met het exporteren van boerenkool, kroketten en drop naar het verre oosten.

Lees ook:Chinese arbeiders zien flinke stijging minimumloon
Lees ook:Al gezien? De ‘Made in China’ commercial op BBC
Lees ook:“Chinese bedrijven zeer geïnteresseerd in Nederland”
Lees ook:Beijing keurt bezoek Dalai Lama aan Washington af
Lees ook:Visummaatregelen in China

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lekker, stroopwafels bij de Chinese thee

  1. Fred

    Lijkt me een goed plan, alhoewel drop wel een moeilijk snoepje is voor buitenlanders. Maar je hebt natuurlijk ook meer toegankelijke dropjes zoals http://www.dropenzo.nl/drop-en-drop/dropsleutel-met-wingum.html , maar wat interessant is, zoethout wordt in veel chinese gerechten gebruikt en zit ook in de 5 specerijen.
    iig interessante markt
    ben benieuwd of drop aanslaat
    groet Fred

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>