Shanghai Expo zet ruim 1.000 elektrische bussen in

Bij de World Expo in Shanghai wordt over iets meer dan twee weken opnieuw zichtbaar dat China serieuze ambities heeft als het gaat om elektrische voertuigen. De organisatie van de wereldtentoonstelling is namelijk van plan 1.017 elektrische bussen in te zetten. De bussen, die groen zijn en aan golfwagentjes doen denken, zijn gisteren begonnen met het maken van testritten.

Om de bussen op te laden zijn verschillende oplaadstations gebouwd. Is de accu na een oplaadtijd van acht uur helemaal vol, dan is het voor de bus mogelijk zo’n duizend kilometer te rijden. Om ervoor te zorgen dat de bussen niet te lang stil hoeven te staan, heeft de organisatie een groep arbeiders aangewezen die ervoor zorgt dat er altijd volle accu’s klaarliggen.

De bussen worden ingezet om bezoekers, vips en medewerkers over het enorme Expo terrein te vervoeren. In elke bus is ruimte voor dertig passagiers en omdat er zoveel bussen zijn, komt er bij sommige haltes elke drie minuten opnieuw een elektrisch voertuig voorbij. Iets wat overigens niet overbodig is, daar Expo elke dag zo’n 384.000 bezoekers verwacht. De wereldtentoonstelling begint op 1 mei en duurt tot en met 31 oktober. Ook Nederland levert een bijdrage.

Lees ook:World Expo start met massaal weggeven tickets
Lees ook:World Expo: 70 miljoen bezoekers is nog ver weg
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>