WK Tafeltennis: China schakelt Nederland uit

En dan nu het laatste nieuws uit de altijd spannende wereld van het tafeltennis. China heeft gisteravond in de kwartfinale van het WK landenteams Nederland uitgeschakeld met 3-0. Dat gebeurde in Moskou, waar China de wereldtitel aan het verdedigen is.

Echt verrassend is het verlies van de Nederlandse tafeltennissters niet. China is al zeventien jaar ongeslagen op het WK landenteams en geldt ook dit jaar als de grote favoriet. China beschikt dan ook over de beste tafeltennissters ter wereld, waaronder de nummer één op de wereldranglijst: Liu Shiwen.

Het is natuurlijk niet voor niets dat China al zo lang heer en meester is bij het tafeltennis. In het verre oosten geldt de pingpong variant op het echte tennis als een belangrijke, grote en serieuze sport. Bovendien hebben de Chinezen een gruwelijke hekel aan verliezen. Ze willen altijd de beste zijn en zijn bereid daar ver voor te gaan en er veel voor op te offeren.

Overigens moesten de Nederlandse tafeltennissters na het verlies tegen China ook in Zuid-Korea hun meerdere erkennen. De vrouwen verloren opnieuw met 3-0 en strijden nu alleen nog maar om de 7e plek.

En in onderstaande beelden is te zien dat zelfs president Hu Jintao een leuk potje tafeltennis kan spelen.

Lees ook:Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team
Lees ook:Zuid-Korea zoekt Chinese steun tegen Noord-Korea
Lees ook:Noord-Korea vraagt Chinezen op WK te juichen
Lees ook:China blijft Noord-Koreaans bewind steunen
Lees ook:Gaat China Noord-Korea opnieuw beschermen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>